Koska’da Staj
Kuruluş dönemi 1900’lü yılların başına dayanan Koska firması ilk günden itibaren sürekli gıda sektörü içerisinde yer almıştır. Bu doğrultuda firma ilk olarak Denizli’de faaliyet göstermeye başlamışken sonrasında İstanbul’un Koska ilçesinde bir satış noktası kurulur. İsmi o dönemden sonra Koska helvacısı olarak kalan firma sonrasında bu ismi markalaştırır ve profesyonel bir üretime başlar. Bu dönemden sonra fabrikalar kuran firma günümüzde helva ve lokum üretimine devam etmektedir. Bu aşamada çok sayıda çalışanı olan firma içerisinde öğrencilere staj imkânı da sunulmaktadır.
Koska Staj Başvuru ve Şartları
Firmaya yapılan staj başvurularında genel olarak gıda üzerine alınan eğitimlere devam eden kişilerin başvuruları kabul edilmektedir. Bu aşamada özellikle gıda mühendisleri için firma içerisinde yapacakları stajlar oldukça verimli geçer. Bu aşamada kişilerin Koska bünyesinde staj yapmaları için gıda sektöründe çalışmak adına yükseköğrenim görüyor olmaları ve zorunlu stajları için başvurmaları gerekmektedir. Eğer bu şartları sağlayan kişiler başvurularını yaparlarsa başvurular kısa süre içerisinde kabul edilebilmektedir.
Staj Başvurusu Ne Zaman?
Gıda sektöründe çalışan kişilerin bildiği gibi mevsimler değişimler genel olarak kişilerin çalışma şartlarını çok fazla etkilememektedir. Bu sebeple de genel olarak kişiler kış aylarında da stajlarını firma bünyesinde yapabilirler. Firma tarafından belirlenen staj tarihleri kesin olmamakla birlikte okullarında yaz ve kış dönemlerine göre tasarlanmıştır. Bu aşamada okulların ilk yarısı tamamlandıktan sonra kişiler 1 aylık süre içerisinde stajlarını yapabildikleri gibi yaz aylarında da Koska’nın üretim noktalarında stajlarını gerçekleştirebilirler.
Staj Başvurusu Sonuçları
Başvurular direkt olarak merkezlere yapılırken bu stajlarda kişilerin tüm iletişim bilgileri alınmaktadır. Bunun sonrasında Koska yetkilileri kişileri hem telefonlarından hem de mail adreslerinde staj başvuru sonuçları hakkında bilgi sahibi yapacaklardır.
Staj ilanlarını takip etmek için buraya tıklayın.